Tips ved tette rør og tett sluk

Bruk flytende avløpsåpner til tett sluk og tette rør i dusjen og vasken.

 

Tips ved tette rør og tett sluk

Her er rørleggerens råd ved tette rør og tett sluk

Hår, q-tips og matavfall kan bidra til tette rør i vask og do. Hvordan fikse tette rør og sluk? Her er talsperson for Skikkelig rørlegger og daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messiha sine tips.
 • Bruk flytende avløpsåpner
  Avløpsrens er ok, men anbefales i flytende form. Avløpsåpner som ikke er flytende kan bli sittende fast i rørene. Hvis problemene pulveret møter på, ikke løses opp, blir det forsteinet og problemet blir verre. Derfor skal man alltid ha flytende ting i avløpet.Pulver ment for å rense rørene, kan sette seg fast og etse gjennom avløpsrøret.
 • Les instruksjon på avløpsåpner nøye
  På noen av dem skal man bruke hele pakken, mens andre skal man bare bruke et par desiliter om gangen. Det er uansett viktig å skylle godt med masse vann. Varmt vann gjør at det løser seg raskere opp.
 • Spyl avløpsrørene
  Hvis du opplever at dusjen eller vasken ofte blir tett eller har tregt avløp, er det lurt å rense vannlåsen. Hvis du også etter å ha renset vannlåsen, opplever at rørene blir raskt tette, kan det være lurt å snakke med en rørlegger.
 • Rens av rør i boligen
  Hvis du har gjentakende problemer med tette avløpsrør, kan det være en mulighet å ta en skikkelig rens av rørene i boligen. Rørleggeren kan sette deg i kontakt med et godt spylefirma. De kan spyle alle avløpsrørene i huset ditt.Å få en skikkelig rengjøring av avløpsrørene kan koste rundt 2-3000 kroner, snakk med rørleggeren om de kjenner noen som kan anbefales.