Planlegg oppussingen av badet riktig

For mange er badet den største utgiftsposten i oppussingsbudsjettet. Selv om du velger en skikkelig rørlegger og anerkjente produkter, skriver kontrakt og beskriver oppdraget grundig, kan uforutsette ting oppdages som gjør regningen større enn planlagt.

Tilbud som virker for gode til å være sanne, er som regel nettopp det. Reklame som detter ned i postkassa for billige produkter, inkluderer sjelden montering. Dersom du henter inn pristilbud fra flere rørleggerbedrifter, hvorav et er betraktelig billigere enn de andre – vær kritisk og finn ut nøyaktig hva bedriften har tatt med og eventuelt utelatt fra sluttsummen.

Planlegging
Sett av tilstrekkelig tid til oppussingen, da unngår du overtidstimer på fakturaen, samt reduserer faren for slurvefeil. Helgearbeid kan også koste deg dyrt. Det vil være en fordel å legge inn noen dagers tidsbuffer dersom oppussingen må være ferdig til et gitt tidspunkt.

Endringer underveis som skyldes deg
Får du lyse ideer underveis i prosessen, som ønske om et annet badekar enn det du først har bestilt, annen plassering av servant eller lignende, påvirker det sluttsummen.

Sett av en sum til uforutsette kostnader
For å unngå krisestemning når fakturaen ligger foran deg, kan det være lurt å ha satt av en sum til uforutsette utgifter. Ved god planlegging er det større sjanse for at denne summen står urørt på konto den dagen du overtar ditt nyoppussede baderom, vaskerom eller kjøkken.